Guvernul pregăteşte Rabla pentru utilaje agricole. Bugetul va fi de 500 de milioane de lei

Guvernul pregăteşte Rabla pentru utilaje agricole. Bugetul va fi de 500 de milioane de lei

Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre prin care persoanele fizice autorizate din domeniul agricol vor putea beneficia de cofinanţare pentru achiziţionarea de utilaje agricole autopropulsate.

Imaginea articolului Guvernul pregăteşte Rabla pentru utilaje agricole. Bugetul va fi de 500 de milioane de lei

Guvernul pregăteşte Rabla pentru utilaje agricole. Bugetul va fi de 500 de milioane de lei

„Persoanele fizice autorizate ca producători agricoli vor putea să beneficieze de fonduri pentru achiziţionarea de utilaje agricole autopropulsate cu un cuantum de confinanţare din fondul Administraţiei Fondului pentru Mediu de 65%. Ce este nevoie pentru a fi eligibili? E nevoie de depunerea unei cereri şi de alte criterii care vor fi detaliate în normele de aplicare care vor veni în curând după această hotărâre de Guvern adoptată astăzi”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Conform acestuia, va fi un program asemănător cu Rabla.

„Trebuie depus un autovehicul sau un alt utilaj agricol, printr-un program Rabla să spunem, şi în urma analizei dosarului aceşti beneficiari se pot califica pentru confinanţare pentru a achiziţiona tractoare sau utilaje”, a explicat Mihai Constantin.

În cazul tinerilor sub 40 de ani confinanţarea va fi asigurată în proporţie de 80%.

Bugetul programului va fi de 500 de milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].