Studiu. Copiii mici nu sunt neatenţi, ci supraexplorează mediul

Studiu. Copiii mici nu sunt neatenţi, ci supraexplorează mediul

Un nou studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio explică de ce copiii mici par adesea distraşi. Conform cercetării, publicate în revista Psychological Science, copiii de 4-6 ani înţeleg instrucţiunile, dar tind să adune mai multe informaţii decât este necesar.

Cercetătorii au constatat că, deşi copiii de grădiniţă sunt capabili să înţeleagă şi să execute instrucţiuni, tendinţa lor naturală este de a explora mediul înconjurător.

„Copiii nu se pot opri din a aduna mai multe informaţii decât au nevoie pentru o sarcină, chiar şi când ştiu exact ce le trebuie”, a declarat Vladimir Sloutsky, coautor al studiului şi profesor de psihologie.

Cercetătorii sugerează că acest comportament se datorează curiozităţii înnăscute şi memoriei de lucru încă în dezvoltare, nu lipsei de atenţie.

Studiul arată că tendinţa copiilor de a-şi împrăştia atenţia şi de a explora mediul este o parte normală a dezvoltării cognitive.

Constatările ar putea ajuta părinţii şi educatorii să înţeleagă mai bine comportamentul copiilor mici şi să adapteze metodele de învăţare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].