Tomac: Referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană a reuşit. Rusia nu şi-a atins obiectivul

Tomac: Referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană a reuşit. Rusia nu şi-a atins obiectivul

„Referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană a reuşit. Rusia nu şi-a atins obiectivul! Scorul strâns arată clar că societatea este puternic divizată şi că agenţii Moscovei au folosit toate mijloacele pentru a bloca acest demers democratic. Pentru Putin, Referendumul privind aderarea la UE a fost o ţintă de top şi, cu siguranţă, şi-a pus în funcţiune tot aparatul moştenit de la KGB. Sunt cunoscute interferenţele serviciilor secrete ruse în alegerile din diferite ţări occidentale, iar implicarea Rusiei în referendumul Brexit este demonstrată”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El afirmă că Republica Moldova „a avut, la limită, capacitatea de a face faţă acestui monstru care a acţionat prin toate mijloacele pentru a influenţa rezultatul”.

„România, din păcate, prin decidenţii săi politici, nu are un plan clar şi eficient de a susţine Republica Moldova. S-a limitat doar să răspundă la solicitările de urgenţă venite de la Chişinău, pe care le-a vândut disproporţional în ţară. Lupta Republicii Moldova de a scăpa de sub influenţa Moscovei trebuie să fie şi a noastră. Avem obligaţia să susţinem inteligent acest efort prin măsuri îndrăzneţe şi curajoase, nu prin pomeni electorale. Rămân încrezător şi convins că vom reuşi, dar până atunci este esenţial ca Maia Sandu să recâştige alegerile prezidenţiale în turul doi”, încheie Tomac.

Rezultatele preliminare ale referendumulului constituţional privind integrarea R. Moldova în UE arată că 50,16% au votat în favoare, iar 49.84% împotrivă, după numărarea a 98.29% din procesele verbale.

Preşedintele Maia Sandu şi candidatul socialiştilor, Alexandr Stoianoglo, se vor duela în turul II al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc peste două săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].