Producătorul „Blade Runner 2049” îl dă în judecată pe Elon Musk pentru că a folosit imagini din film

Producătorul „Blade Runner 2049” îl dă în judecată pe Elon Musk pentru că a folosit imagini din film

Firma de producţie Alcon Entertainment susţine că a refuzat o cerere din partea Warner Bros de a folosi materiale din film la evenimentul de lansare a mult-aşteptatului robotaxi Tesla.

Alcon susţine că, în ciuda refuzului său, Tesla şi ceilalţi organizatori ai evenimentului din 10 octombrie au utilizat inteligenţa artificială (AI) pentru a crea imagini promoţionale bazate pe film.

„Magnitudinea financiară a deturnării de fonduri a fost substanţială”, se arată în procesul intentat.

„Orice marcă prudentă care ia în considerare un parteneriat cu Tesla trebuie să ia în considerare comportamentul amplificat masiv, extrem de politizat, capricios şi arbitrar al lui Musk, care se apropie uneori de discursul de ură”, mai scrie în acesta.

Alcon a acuzat, de asemenea, organizatorii evenimentului de „promovare falsă” prin sugerarea unei legături între compania de producţie şi Tesla.

Warner Bros, care a găzduit evenimentul de lansare a robotaxi într-unul dintre studiourile sale de film, a fost, de asemenea, distribuitorul filmului „Blade Runner 2049” la lansarea sa în 2017. Continuarea extrem de aşteptată a clasicului film „Blade Runner” din 1982, cu Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas şi Jared Leto, a câştigat două premii Oscar.

Elon Musk a făcut referire de mai multe ori în trecut la filmul original, sugerând la un moment dat că acesta a fost o sursă de inspiraţie pentru cybertruck-ul Tesla.

Regizorul filmului SF „I, Robot” din 2004 l-a acuzat şi el pe Musk că i-a copiat proiectele pentru maşinile umanoide şi vehiculele care se conduc singure, lansate recent de Tesla.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].