USR: PSD şi PNL au respins propunerea de abrogare a pensiilor speciale pentru baronii locali

USR: PSD şi PNL au respins propunerea de abrogare a pensiilor speciale pentru baronii locali

„De la 1 ianuarie 2025, românii vor trebui să plătească alte câteva mii de pensii speciale, după ce, astăzi (marţi – n.r.), PSD şi PNL au dovedit cât de bine colaborează atunci când este vorba de apărarea privilegiilor şi au respins propunerea USR de abrogare a pensiilor speciale pentru foştii şi actualii primari şi şefi de consilii judeţene”, transmite USR.

„Am văzut, astăzi, încă o dovadă a ipocriziei lui Nicu şi Marcel, a PSD şi PNL. Au dat încă o palmă românilor care muncesc cinstit în România şi cărora le tot măresc taxele şi impozitele ca să aibă ei bani să dea specialilor şi apropiaţilor lor. Este o mare nedreptate ca Dragnea, Oprişan, Mazăre şi alţi baroni care au ţinut în subdezvoltare comunităţi întregi şi care şi-au bătut joc de bunăstarea oamenilor să primească pensii speciale din banii românilor. I-am invitat pe Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă să dea dovadă de curaj şi PSD şi PNL să voteze propunerea USR de a elimina din Codul administrativ, o dată pentru totdeauna, pensiile speciale ale primarilor şi şefilor de CJ-uri. Au ratat însă şi această ocazie”, declară Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR.

Propunerea USR de abrogare a art. 210 din Codul administrativ a fost respinsă prin votul PSD, PNL şi UDMR, iar AUR a avut prezent un singur deputat.

USR spune că a făcut demersuri pentru a împiedica să intre în plată această nouă categorie de pensii speciale pentru primari, preşedinţi de consilii judeţene şi adjuncţii lor.

„Acordate de PSD în 2019, prin ordonanţă de urgenţă, aceste privilegii nu s-au plătit până acum strict datorită presiunii USR, a societăţii civile şi a presei. Pentru tranşarea definitivă a subiectului, USR a depus şi proiect legislativ pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, dar şi acesta este ţinut la sertar, în comisiile din Senat. În plus, USR a propus eliminarea articolului legat de pensiile speciale de fiecare dată când a ajuns în Comisia de administraţie un proiect de modificare a Codului administrativ. Şi, la fel ca astăzi, PSD şi PNL au respins propunerea de fiecare dată”, adaugă USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].