Meta reintroduce recunoaşterea facială. Noi funcţii de siguranţă pentru Facebook şi Instagram

Meta reintroduce recunoaşterea facială. Noi funcţii de siguranţă pentru Facebook şi Instagram

Compania va folosi recunoaşterea facială pentru a detecta reclame înşelătoare care folosesc imagini cu celebrităţi, precum şi pentru a facilita recuperarea conturilor utilizatorilor care şi-au pierdut accesul.

Noua funcţie va analiza anunţurile publicitare şi va compara feţele din reclame cu profilurile celebrităţilor de pe Facebook şi Instagram. Dacă se confirmă că reclama este frauduloasă, aceasta va fi blocată automat. Funcţia este deja testată pe un grup restrâns de persoane publice şi va fi extinsă treptat în următoarele săptămâni, cu opţiunea de a renunţa la acest tip de protecţie.

Meta testează şi o nouă opţiune de recuperare a conturilor printr-un „selfie video”, care le permite utilizatorilor să trimită un clip video ce va fi comparat cu fotografiile de profil pentru a confirma identitatea. Această funcţie va fi utilă în special în cazurile de compromitere a conturilor.

Cu toate acestea, Meta a spus că datele utilizate vor fi şterse imediat după comparaţie şi că tehnologia nu va fi pusă în aplicare în Uniunea Europeană, până la finalizarea discuţiilor cu autorităţile de reglementare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].