Asociaţia Pro Infrastructură: Niciun kilometru inaugurat în 2024 pe Autostrada A7 Mizil-Buzău Vest

Asociaţia Pro Infrastructură: Niciun kilometru inaugurat în 2024 pe Autostrada A7 Mizil-Buzău Vest

„Nimic în 2024 pe Autostrada A7 Mizil-Buzău Vest. În aceeaşi notă ca în comunicatul de aseară: în ciuda promisiunilor ministrului Grindeanu şi ale premierului Ciolacu chiar de săptămâna trecută, nu vom circula în 2024 pe cei 28,35 kilometri dintre Mizil şi Buzău Vest (Stâlpu/Spătaru). Termenul contractual de finalizare, octombrie 2024, este evident depăşit. Argumentele. Sunt două pasaje peste A7 pe DJ102H Mizil-Căldăruşanca, respectiv pe DJ103R Istriţa-Găgeni-Amaru, unde grinzile metalice nu sunt livrate în şantier, ce să mai vorbim de instalarea lor şi paşii necesari până la trafic. În plus, pasajul metalic din nodul Mizil este foarte întârziat şi el, iar un alt pod metalic, de data asta pe A7 peste Pârâul Sărata, este (aproape) gata doar pe un sens. La aceste puncte critice se adaugă restul lucrărilor de făcut: destul de mult asfalt pe autostradă dar şi pe supratraversări, parapete, marcaje, finisaje”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Asociaţiei ProInfrastructură.

Întârzierea ar fi cauzată, potrivit sursei citată, şi de mobilizarea celor doi antreprenori, „Coni dar mai ales Trace unde sunt cele mai multe lucrări restante, nu arată că ar putea şi/sau ar dori să termine în 2024, în niciun caz până în alegeri”.

„Concluzia? Niciun kilometru inaugurat în 2024. Poate doar într-un scenariu extrem în care s-ar bloca accesul cetăţenilor pe cele două drumuri judeţene, cu reducerea accesului sau chiar izolarea localităţilor tranzitate de ele. Acestea la pachet cu crearea unei situaţii foarte complicate în nodul Mizil unde pasajul peste A7 nu va fi gata: conflict major A7-DJ100C mai ales dacă avem trafic pe A7 din direcţia DN1D până în DJ100C, posibilă congestie, risc semnificativ de siguranţă rutieră şi slalom printre muncitori, bonus. Şi, desigur, constructorii trebuie să accelereze pe ultima turnantă – puţin probabil”, se menţionează în finalul postării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].