Rezultate alegeri legislative în Austria. Lovitură pentru partidul lui Karl Nehammer: Extrema dreaptă câştigă scrutinul

Rezultate alegeri legislative în Austria. Lovitură pentru partidul lui Karl Nehammer: Extrema dreaptă câştigă scrutinul

Primele proiecţii după închiderea urnelor arată că Partidul Libertăţii, formaţiune de extremă dreapta, a obţinut o victorie istorică la alegerile legislative de duminică.

Imaginea articolului Rezultate alegeri legislative în Austria. Lovitură pentru partidul lui Karl Nehammer: Extrema dreaptă câştigă scrutinul

Karl Nehammer, cancelarul austriac

Partidul Libertăţii (FPO), de extremă dreapta, s-a clasat pe prima poziţie la alegerile legislative din Austria, desfăşurate duminică.

Potrivit primelor proiecţii, FPO a obţinut 29,1% din voturi, în timp ce pe al doilea loc se află Partidul Popular Austriac, de centru dreapta, a cancelarului Karl Nehammer, cu 26,2%.

Potrivit The Guardian şi publicaţiei austriece Kurier, pe a treia poziţie se află Partidul Social Democrat (SPO), cu 20,8%, iar Noua Austrie şi Verzii au obţinut 8,8%, respectiv 8,6%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].