Eutelsat a lansat 20 de sateliţi cu ajutorul SpaceX

Eutelsat a lansat 20 de sateliţi cu ajutorul SpaceX

Imaginea articolului Eutelsat a lansat 20 de sateliţi cu ajutorul SpaceX

Sursa foto: X / @EutelsatGroup

Eutelsat, al treilea operator de sateliţi din lume după venituri, a lansat duminică 20 de sateliţi pentru reţeaua sa de comunicaţii, folosind o rachetă de la compania lui Elon Musk, potrivit CNBC. O rachetă SpaceX Falcon 9 a decolat de la baza forţelor spaţiale Vandenberg din California.

Grupul cu sediul la Paris, format prin fuziunea, în septembrie anul trecut, dintre Eutelsat din Franţa şi OneWeb din Marea Britanie are peste 600 de sateliţi pe orbită terestră joasă, care se adresează radiodifuzorilor şi companiilor de telecomunicaţii. Lansarea de duminică a fost prima de după fuziune, dar compania europeană îşi propue să intensifice lansările în următorii ani.

Eutelsat are printre clienţi operatorii de telecomunicaţii Orange din Franţa şi Telstra din Australia. Compania este în discuţii cu alţi operatori importanţi precum AT&T din SUA. În plus, Eutelsat este cu ochii pe pieţe uriaşe precum India şi Arabia Saudită. De asemenea, compania negociază cu companii de aviaţie pentru a oferi conectivitate în timpul zborului, inclusiv internet pentru pasageri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].