Coreea de Sud promite contramăsuri împotriva cooperării militare dintre Coreea de Nord şi Rusia

Coreea de Sud promite contramăsuri împotriva cooperării militare dintre Coreea de Nord şi Rusia

Coreea de Sud va lua treptat contramăsuri în conformitate cu nivelul de cooperare militară dintre Rusia şi Coreea de Nord, a declarat marţi consilierul adjunct pentru securitate naţională, Kim Tae-hyo, citat de Reuters.

Imaginea articolului Coreea de Sud promite contramăsuri împotriva cooperării militare dintre Coreea de Nord şi Rusia

Coreea de Sud promite contramăsuri împotriva cooperării militare dintre Coreea de Nord şi Rusia

Comentariile au venit în timp ce biroul prezidenţial al Coreei de Sud a îndemnat Phenianul să retragă imediat trupele nord-coreene despre care Seulul spune că au fost trimise în Rusia pentru războiul cu Ucraina.

Kim a făcut aceste comentarii într-un briefing după o întâlnire găzduită de consilierul pentru securitate naţională Shin Won-sik privind trimiterea trupelor nord-coreene.

Kim a acuzat Phenianul că acţionează ca o „organizaţie criminală” prin trimiterea tinerilor nord-coreeni să lupte în Rusia şi a promis să coopereze cu aliaţii pentru a asigura contramăsuri împotriva cooperării militare Coreea de Nord-Rusia.

Nu este exclusă posibilitatea ca Coreea de Sud să furnizeze arme ofensive Ucrainei, a raportat agenţia de presă Yonhap, citând biroul prezidenţial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].