Veste bună pentru studenţi. Ministrul Educaţiei anunţă că bursele au fost mărite

Veste bună pentru studenţi. Ministrul Educaţiei anunţă că bursele au fost mărite

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune, vineri, că a aprobat un ordin de ministru privind bursele studenţilor.

Cuantumul minim al bursei sociale se propune anual de către Comisia Naţională pentru Finanţarea Învăţământului Superior şi trebuie să acopere cheltuielile minime de masă şi cazare, spune Deca.

Astfel, pentru acest an universitar cuantumul minim a fost stabilit la 925 de lei.

„Pe baza autonomiei, universităţile pot majora această sumă. De asemenea, au fost majorate şi alte tipuri de burse pentru studenţi”, mai spune ministrul Educaţiei pe Facebook.

Astfel, bursa de doctorat a fost majorată la 3.700 de lei, de la 3.200 de lei, cât era în anul universitar trecut, bursa de studii universitare de licenţă didactică cu dublă specializare / masterat didactic a fost majorată la 3.700 de lei, de la 3.158 de lei, iar bursele de excelenţă olimpică (rezultate obţinute în liceu) sunt de 3.700 de lei pentru premiul întâi (faţă de 3.300 de lei), 2.775 de lei pentru premiul al doilea (faţă de 2.445 de lei) şi 1.850 de lei pentru premiul al treilea (faţă de 1.650 de lei).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].